DS PERFORMANCE

Boegbeeld van onze technologische knowhow

In 2014 werd het merk DS Automobiles opgericht, een merk dat als geen ander gedreven wordt door durf en innovatie. Kort daarna werd opnieuw geschiedenis geschreven met de oprichting van een autosportdivisie: DS Performance.

De autosportafdeling van het merk DS

In samenwerking met partner Virgin Racing neemt DS Performance voor het derde seizoen deel aan de Formule E, met een aandrijfaggregaat (motor + versnellingsbak) dat is ontworpen en gerealiseerd in onze vestiging in Versailles (Frankrijk).

Uiteraard hopen wij dit seizoen op nieuwe zeges met de DSV-03, maar we streven er ook naar om raceauto's te ontwikkelen waarvan we op technologisch gebied kunnen profiteren bij de ontwikkeling van onze productiemodellen. 

Vakmanschap

Het verleggen van de grenzen van de technologie van morgen, het ontwikkelen van steeds efficiëntere elektrisch aangedreven auto's en het testen onze nieuwste innovaties op het circuit: dat zijn de missies van DS Performance, de autosportafdeling van ons merk.

 

Door middel van deze video, ontdekt u het werk van onze ingenieurs voor de DSV-03, de huidige auto uit de renstal van DS Virgin Racing Formula E.

Van het circuit naar de openbare weg

Racen in stadscentra zonder luchtvervuiling te veroorzaken is voor ons een perfecte manier om u te bereiken en om u zowel qua racesensaties als qua rijsensaties in onze auto's het allerbeste te bieden. Onze deelname aan het FIA Formule E-kampioenschap geeft ons namelijk de mogelijkheid nieuwe technologieën voor onze hybride- en elektrische auto's te verfijnen. Dat geldt in het bijzonder voor de DS 7 CROSSBACK, onze SUV van de nieuwe generatie en ons eerste model dat leverbaar wordt met de hybridetechnologie van DS, de E-TENSE 4x4-aandrijflijn.

DS E-TENSE

Een droom die werkelijkheid wordt


Bij zijn presentatie op de Salon van Genève in 2016 maakte de DS E-Tense direct een onuitwisbare indruk op het publiek. Met zijn bijzonder evenwichtige proporties (lengte 4,72 m, breedte 2,08 m en hoogte 1,29) is de DS E-Tense meer dan alleen maar een concept car. In de eerste plaats geeft hij een impressie van de stilistische en technologische toekomst van het merk. Maar het allerbelangrijkste: de DS E-Tense is geen concept car die alleen maar op stands van internationale autoshows mag prijken. Hij heeft al demonstratieronden gereden bij de ePrix van Parijs en die van Monaco, maar er zijn ook al verschillende ritten mee gemaakt op de openbare weg. 

DS 3 PERFORMANCE

Onderscheidende en sportieve auto's die efficiency combineren met comfort, rijgemak en intens rijplezier

Met een vermogen van 208 pk (koppel: 300 Nm) en een MCM-zesversnellingsbak met aangepaste overbrengingsverhoudingen laat de DS 3 Performance nog overtuigender zien wat het merk aan knowhow op het gebied van raffinement in huis heeft.

DS PERFORMANCE LINE

Bent u op zoek naar een zowel chique als sportieve auto? Dan zult u het onderscheidende en uitgesproken stijlvolle Performance Line-gamma zeker waarderen.

DS PERFORMANCE: HET TEAM

Xavier Mestelan Pinon (hierboven): 46 jaar, Frankrijk, Directeur DS Performance. Voornemen voor het seizoen 2017/2018: zich richten op de toekomst maar het heden niet vergeten.

Thomas Chevaucher (hieronder): 36 jaar, Frankrijk, Technisch Directeur. Voornemen voor het seizoen 2017/2018: van het 4e seizoen ons beste seizoen tot nu toe in de Formule E maken.

Claire Magnant (hierboven): 33 jaar, Frankrijk, Program Manager. Voornemen voor het seizoen 2017/2018: profiteren van de groei van het kampioenschap om de naamsbekendheid van DS te vergroten. 

Didier Raso (hieronder): 40 jaar, Frankrijk, Electrical & Systems Engineer. Voornemen voor het seizoen 2017/2018: de lat voor onze research nog hoger leggen om het potentieel van de DSV-03 maximaal te gebruiken.

Adrien Da Cunha Belvès (hierboven): 32 jaar, Frankrijk, Communications & Marketing Manager. Voornemen voor het seizoen 2017/2018: bij een nog groter publiek bekendheid geven aan de Formule E: de sport verdient het!

ONZE PARTNERS

Total

Total is een historische partner van DS die ook betrokken is bij onze Formule E-activiteiten.
De DSV-03 wordt voorzien van een transmissie-olie die speciaal voor deze auto is ontwikkeld door de ingenieurs van het researchcentrum van Total in Solaize (CReS). Dit product optimaliseert het rendement van de versnellingsbak zodat de auto minder elektrische energie verbruikt.

DS Virgin Racing

In juni 2015, bij de laatste wedstrijd van het eerste Formule E-seizoen in Londen, maakten wij ons partnership met Virgin Racing bekend. Samen met Virgin Racing willen we niet alleen op de circuits, maar ook daarbuiten de toon aangeven.