Onze sportafdeling: DS Performance

Onze sportafdeling

DS Performance

Boegbeeld van onze technologische knowhow

In 2014 werd het merk DS Automobiles opgericht, een merk dat als geen ander gedreven wordt door durf en innovatie. Kort daarna werd opnieuw geschiedenis geschreven met de oprichting van een autosportdivisie: DS Performance.

DS Performance: boegbeeld van onze technologische knowhow
De autosportafdeling van het merk DS

De autosportafdeling van het merk DS

Als vooruitstrevend merk zal DS Automobiles met zijn DS Performance-team als enige Franse constructeur volgend seizoen deelnemen aan de Formule E. Het merk is als sinds het tweede jaar van het kampioenschap in deze categorie aanwezig en kan reeds bogen op vele successen. Daar hoopt men er voor de fans nog meer aan toe te voegen met de DS E-Tense FE 19.

 

De nieuwe DS Performance-raceauto is ontwikkeld op basis van een chassis van de tweede generatie en is niet alleen stijlvol dankzij de matzwarte en gouden kleuren, maar ook extreem snel en energiezuinig dankzij het werk van de DS Performance ingenieurs.

Lid van het DS Performance-team
DS Performance-raceauto in de woestijn
Pitstop

Vakmanschap

Het verleggen van de grenzen van de technologie van morgen, het ontwikkelen van steeds efficiëntere elektrisch aangedreven auto's en het testen onze nieuwste innovaties op het circuit: dat zijn de missies van DS Performance, de autosportafdeling van ons merk.

 

In deze video beleef je de DS Performance-testritten in Spanje van nabij, waarbij de beelden een inkijkje verschaffen in het werk van onze teams ivoor de nieuwe Formule E-auto, de DS E-Tense FE 19.

DS 7 CROSSBACK

Van het circuit naar de openbare weg

Racen in stadscentra zonder luchtvervuiling te veroorzaken is voor ons een perfecte manier om u te bereiken en om u zowel qua racesensaties als qua rijsensaties in onze auto's het allerbeste te bieden. Onze deelname aan het FIA Formule E-kampioenschap geeft ons namelijk de mogelijkheid nieuwe technologieën voor onze hybride- en elektrische auto's te verfijnen. Dat geldt in het bijzonder voor de DS 7 CROSSBACK, onze SUV van de nieuwe generatie en ons eerste model dat leverbaar wordt met de hybridetechnologie van DS, de E-TENSE 4x4-aandrijflijn.

DS E-TENSE

Een droom die werkelijkheid wordt


Bij zijn presentatie op de Salon van Genève in 2016 maakte de DS E-Tense direct een onuitwisbare indruk op het publiek. Met zijn bijzonder evenwichtige proporties (lengte 4,72 m, breedte 2,08 m en hoogte 1,29) is de DS E-Tense meer dan alleen maar een concept car. In de eerste plaats geeft hij een impressie van de stilistische en technologische toekomst van het merk. Maar het allerbelangrijkste: de DS E-Tense is geen concept car die alleen maar op stands van internationale autoshows mag prijken. Hij heeft al demonstratieronden gereden bij de ePrix van Parijs en die van Monaco, maar er zijn ook al verschillende ritten mee gemaakt op de openbare weg. 

DS E-TENSE
DS 3 Performance

DS 3 Performance

Onderscheidende en sportieve auto's die efficiency combineren met comfort, rijgemak en intens rijplezier

Met een vermogen van 208 pk (koppel: 300 Nm) en een MCM-zesversnellingsbak met aangepaste overbrengingsverhoudingen laat de DS 3 Performance nog overtuigender zien wat het merk aan knowhow op het gebied van raffinement in huis heeft.

DS PERFORMANCE LINE

Bent u op zoek naar een zowel chique als sportieve auto? Dan zult u het onderscheidende en uitgesproken stijlvolle Performance Line-gamma zeker waarderen.

DS PERFORMANCE: HET TEAM

Xavier Mestelan Pinon

Xavier Mestelan Pinon (hierboven): 47 jaar, Frankrijk, Directeur DS Performance.

Thomas Chevaucher (hieronder): 37 jaar, Frankrijk, Technisch Directeur.

Thomas Chevaucher
Claire Magnant

Claire Magnant (hierboven): 34 jaar, Frankrijk, Program Manager.

Didier Raso (hieronder): 41 jaar, Frankrijk, Electrical & Systems Engineer.

Didier Raso
Adrien Da Cunha Belvès

Adrien Da Cunha Belvès (hierboven): 33 jaar, Frankrijk, Communications & Marketing Manager.

ONZE PARTNERS

DS TECHEETAH

Als deelnemer in het FIA Formule E-kampioenschap sinds de start van de competitie voor fabrieksteams, zal DS Automobiles in het seizoen 2018/2019 in samenwerking met het TECHEETAH-team met zijn nieuwe DS E-TENSE FE 19 aan de start verschijnen.

DS TECHEETAH
Total

Total

Als jarenlange partner van DS staat Total ook aan onze zijde bij onze Formule E-activiteiten.
De DS E-TENSE FE 19 wordt voorzien van een transmissie-olie die speciaal voor deze auto is ontwikkeld door de ingenieurs van het researchcentrum van Total in Solaize (CReS), in de buurt van Lyon. Dit product optimaliseert het rendement van de versnellingsbak zodat de auto minder elektrische energie verbruikt.