DS Performance

Onze sportafdeling

Boegbeeld van onze technologische knowhow

Boegbeeld van onze technologische knowhow

In 2014 werd het merk DS Automobiles opgericht, een merk dat als geen ander gedreven wordt door durf en innovatie. Kort daarna werd opnieuw geschiedenis geschreven met de oprichting van een autosportdivisie: DS Performance.

De autosportafdeling van het merk DS

De autosportafdeling van het merk DS

Als vooruitstrevend merk zal DS Automobiles met zijn DS Performance-team als enige Franse constructeur volgend seizoen deelnemen aan de Formule E.


Het merk is als sinds het tweede jaar van het kampioenschap in deze categorie aanwezig en kan reeds bogen op vele successen. Daar hoopt men er voor de fans nog meer aan toe te voegen met de DS E-Tense FE 19.

Lid van het DS Performance-team
DS Performance-raceauto in de woestijn
Pitstop

Van het circuit naar de openbare weg

Racen in stadscentra zonder luchtvervuiling te veroorzaken is voor ons een perfecte manier om u te bereiken en om u zowel qua racesensaties als qua rijsensaties in onze auto's het allerbeste te bieden.

Wij zijn trots op de knowhow die wij in de Formule E-races hebben opgedaan. Onze ambitie is om u te laten profiteren van de technologieën die wij in deze sport hebben ontwikkeld. Met de komst van onze geëlektrificeerde E-Tense-aandrijflijnen voor DS 7 CROSSBACK 4x4 E-tense en DS 3 CROSSBACK E-Tense wordt deze ambitie realiteit.

DS 3 CROSSBACK E-TENSE

DS 3 CROSSBACK E-TENSE

DS 3 CROSSBACK E-TENSE, die kan worden besteld in het voorjaar van 2019, maakt de weg vrij voor een nieuwe generatie van elektrische wagens: een actieradius tussen 300 en 320 kilometer (WLTP-cyclus) en de mogelijkheid om 80 procent van de batterij op te laden in 30 minuten.

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4

Onze oplaadbare hybridewagen, DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4, belichaamt een onuitgegeven combinatie van raffinement en kracht: vierwielaandrijving, 300 pk en een beperkt verbruik (minder dan 2,2 l/100 km over de WLTP-cyclus).

DS X E-TENSE

DS X E-TENSE

DS X E-TENSE is een onbegrensde interpretatie van de auto van de toekomst en verenigt technologie met poëzie. Naast zijn volmaakte raffinement getuigt onze droomwagen ook van een uitzonderlijke kracht, met 540 tot 1.360 pk dankzij zijn twee elektrische motoren.

DS PERFORMANCE: HET TEAM

Xavier Mestelan Pinon

Xavier Mestelan Pinon (hierboven): 47 jaar, Frankrijk, Directeur DS Performance.

Thomas Chevaucher (hieronder): 37 jaar, Frankrijk, Technisch Directeur.

Thomas Chevaucher
Claire Magnant

Claire Magnant (hierboven): 34 jaar, Frankrijk, Program Manager.

Didier Raso (hieronder): 41 jaar, Frankrijk, Electrical & Systems Engineer.

Didier Raso
Adrien Da Cunha Belvès

Adrien Da Cunha Belvès (hierboven): 33 jaar, Frankrijk, Communications & Marketing Manager.

ONZE PARTNERS

DS TECHEETAH

Als deelnemer in het FIA Formule E-kampioenschap sinds de start van de competitie voor fabrieksteams, zal DS Automobiles in het seizoen 2018/2019 in samenwerking met het Techeetah-team met zijn nieuwe DS E-Tense FE19 aan de start verschijnen.

DS TECHEETAH
Total

Total

Als jarenlange partner van DS staat Total ook aan onze zijde bij onze Formule E-activiteiten. DS E-Tense FE19 wordt voorzien van een transmissie-olie die speciaal voor deze auto is ontwikkeld door de ingenieurs van het researchcentrum van Total in Solaize (CReS), in de buurt van Lyon.