FORMULE E DS Techeetah onoverwinnelijk in Monaco

Parijs, 10 mei 2021

Op het beroemde stratencircuit in het prinsdom, waarvan slechts één chicane was gewijzigd, behaalde de titelverdediger António Félix da Costa zijn eerste overwinning van het seizoen. Hierdoor kon DS Techeetah voor de tweede keer op rij deze ePrix op zijn palmares bijschrijven. Jean-Éric Vergne, die in zijn DS E-TENSE FE21 in de race de snelste ronde klokte, eindigde de ePrix als vierde.

Formule E 2021: ePrix van Monaco

De eerste overwinning van het jaar van António Félix da Costa, afgelopen zaterdag in Monaco, was de tweede zege van het seizoen voor het DS Techeetah-team. De manier waarop die tot stand kwam was indrukwekkend! Na vele keren van koppositie te hebben gewisseld met Frijns en Evans wist de Portugees de beslissende aanval op Evans te plaatsen bij de laatste remactie voor de nieuwe chicane. Een prestatie die Thomas Chevaucher, directeur van DS Performance, op zijn juiste waarde schat: "Racen in Monaco heeft altijd iets speciaals. Maar vanaf de polepositie winnen in Monaco is de beste manier om de prestaties van de auto, de coureur en het team te demonstreren!"

De zowel bij de Super Pole-sessie als in de race als vierde geëindigde Jean-Éric Vergne deed ook steeds vooraan mee en sleepte belangrijke punten voor het team binnen. DS Techeetah staat nu derde in het tussenklassement op slechts 7 punten van de nummer 1. Met António Félix da Costa en Jean-Éric Vergne, die respectievelijk vierde en zevende staan in het rijdersklassement, doet DS Techeetah dankzij de perfect verlopen ePrix van Monaco weer volop mee in beide klassementen van het kampioenschap. Het team wist voor de tweede keer op rij, na de winst in 2019, opnieuw de zege te pakken op dit beroemde circuit.

Formule E 2021: ePrix van Monaco

Na de geslaagde race in het prestigieuze prinsdom doet het ABB FIA Formula E World Championship voor de eerste keer in zijn geschiedenis het Autódromo Miguel E. Abed in Puebla (Mexico) aan. Op het programma van dit op 19 en 20 juni te houden raceweekend: twee races waarin de coureurs van DS Techeetah vastbesloten zijn weer te schitteren.

E-TENSE: de elektrische en hybride-aandrijving volgens DS

Moedig onze coureurs aan via de Fanboost