DOORGAAN

ACCUCHECK

Voor optimale prestaties onder alle omstandigheden

Een goede staat van de accu is belangrijk om het hele jaar door probleemloos te kunnen starten. Laat uw accu tussentijds preventief checken.

 

Het is altijd verstandig om tussentijds de accu van uw auto preventief door te laten meten door een DS expert. Ook als u geen problemen ervaart. U krijgt direct advies over de conditie van uw accu. Indien uw accu toe is aan vervanging, heeft uw DS STORE een aantal krachtige accu's beschikbaar die aan de fabrieksnormen voldoen.

 

ALL-IN PAKKETPRIJZEN 

De prijs voor het vervangen van de accu is inclusief:

  • een nieuwe accu (met 2 jaar garantie),
  • het arbeidsloon voor de montage
  • een uitgebreide visuele inspectie

Vraag uw DS Store vrijblijvend om een offerte.

WAARDOOR KAN EEN ACCU VERSLIJTEN?

Een accu is onderhevig aan een natuurlijke slijtage, waarvan tijd en elektrische belasting de twee factoren zijn. Het ontladen raken van de accu, defecten in het elektrische circuit en extreme temperaturen kunnen leiden tot voortijdige slijtage.

LEGE ACCU

Het ingeschakeld laten van elektrische verbruikers terwijl de motor is afgezet (verlichting, autoradio, airconditioning, enz.) kan ertoe leiden dat de accu leeg raakt.

EXTREME TEMPERATUREN

Als de accu wordt blootgesteld aan extreme temperaturen, kan het actieve materiaal beschadigd raken. Dit tast het geleidingsvermogen van de elektrolyt (mengsel van water en zuur) aan. Daardoor kan de conditie van de accu sterk achteruitgaan.

DEFECTE DYNAMO

Een dynamo die te weinig stroom opwekt, kan de accu niet goed opladen. Als de dynamo echter te veel stroom opwekt, kan dat ertoe leiden dat de accu overbelast raakt en voortijdig vervangen moet worden. De accu kan ook ontladen raken door lekstroom als gevolg van een slechte aansluiting van elektrische verbruikers.

ONS ADVIES

  • Voorkom onnodig gebruik van elektrische functies als de motor is afgezet.
  • Houd de accu zoveel mogelijk schoon en droog. Bij normaal gebruik en als u de onderhoudsvoorschriften volgt, heeft de accu een levensduur van 4 tot 5 jaar. 
Laat het complete laadcircuit van uw auto regelmatig controleren door een DS expert om storingen te voorkomen, zeker voordat de wintermaanden beginnen.

DS AUTOMOBILES EN HET MILIEU

De inzameling en recycling van oude accu's wordt door DS Automobiles verzorgd in samenwerking met gespecialiseerde partnerbedrijven. Op dit moment wordt al meer dan het wettelijk vereiste percentage van 50% van de accu's uit de auto's van DS Automobiles gerecycled, terwijl van de lithium-ion-accupakketten van de modellen van DS Automobiles al meer dan 70% wordt gerecycled. DS Automobiles draagt zelf de kosten voor de recyclingMeer informatie: www.stellantis.com .

Uw DS Store of DS Erkend Reparateur zorgt voor de inname van uw oude accu.

Services op maat

De expertise van DS Service
DS Service biedt u het gemak van een perfect onderhouden auto
Service acties 
DS Service staat voor u klaar met exclusieve services en speciale acties.