DOORGAAN

DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN

Om de motor van uw DS in topconditie te houden

De distributieriem is een van de belangrijkste onderdelen van uw auto. Hij moet in perfecte staat zijn om een goede werking van de motor te garanderen.
  • Wij adviseren u om de distributieriem in uw auto tussentijds te laten controleren, ook als u geen problemen ervaart. Onze DS experts staan voor u klaar om dit vakkundig te controleren. 
  • Indien de distributieriem in uw auto toe is aan vervanging, dan kunt u ook rekenen op de expertise van het DS- netwerk. Het vervangen van de distributieriem is namelijk specialistisch werk. De distributieriem wordt vaak in één keer als set met andere slijtagegevoelige onderdelen onder de motorkap vervangen. Dit helpt de levensduur van het systeem te verlengen.  
  • De kosten voor het vervangen van de distributieriem set zijn afhankelijk van meerdere factoren. Echter kunt u altijd rekenen op een scherpe pakketprijs, inclusief onderdelen en arbeidsloon.

WAAROM MOET DE DISTRIBUTIESET WORDEN VERVANGEN?

De onderdelen van het distributiesysteem worden voortdurend belast door de werking van de motor. Het is dus logisch dat ze slijten naarmate de kilometerstand van de auto oploopt. Ook de weersomstandigheden hebben invloed op de slijtage. Daarnaast kan een lek in de waterpomp de levensduur van de distributieriem ook aanzienlijk verkorten. Daarom is regelmatig onderhoud of zelfs vervanging van de de distributieriem noodzakelijk.

ONS ADVIES

  • Laat bij het vervangen van de distributieset ook de waterpomp vervangen. Dat verkleint de kans op pech en scheelt een extra bezoek aan de werkplaats. 
  • Laat de distributieriem altijd tijdig vervangen overeenkomstig het door de fabrikant voorgeschreven interval (zie het onderhoudsboekje).
  • Heeft uw auto meer dan 80.000 km gereden? Vraag uw DS Expert dan om advies voor het vervangen van de distributieriem.

DS AUTOMOBILES EN HET MILIEU

DS Automobiles zet zich actief in om schadelijke stoffen zo milieubewust mogelijk te verwerkenMeer informatie: www.stellantis.com.. Van het ontwerp van de auto's tot aan het vervangen van onderdelen streeft DS Automobiles er samen met zijn netwerk naar om de impact op het milieu zo veel mogelijk te beperkenMeer informatie: www.stellantis.com..

Services op maat

De expertise van DS Service
DS Service biedt u het gemak van een perfect onderhouden auto
Service acties 
DS Service staat voor u klaar met exclusieve services en speciale acties.
DS AUTOMOBILES EN HET MILIEU

DS Automobiles zet zich actief in om schadelijke stoffen zo milieuwbewust mogelijk te verwerken Meer informatie: www.stellantis.com .

Van het ontwerp van de auto's tot aan het vervangen van onderdelen streeft DS Automobiles er samen met zijn netwerk naar om de impact op het milieu zo veel mogelijk te beperken Meer informatie: www.stellantis.com .