ONDERHOUD REMSYSTEEM

Uw veiligheid staan voorop

Het remsysteem moet direct en nauwkeurig op uw bedieningscommando's reageren. Een regelmatige controle van de remmen van uw auto garandeert uw veiligheid en voorkomt dat de remweg van uw auto langer wordt.

 

DS experts staan voor u klaar om het remsysteem van uw auto tussentijds te checken. Hierbij worden alle essentiële onderdelen van het remsysteem (remschijven en -blokken, remklauwen en remtrommels) uitvoerig geïnspecteerd. Als er onderdelen van het remsysteem aan vervanging toe zijn, dan kunt u rekenen op scherpe pakketprijzen inclusief onderdelen en arbeidsloon.

WAARDOOR SLIJTEN DE ONDERDELEN VAN HET REMSYSTEEM?

DE REMBLOKKEN

 • Door remmen ontstaat wrijving, hier komt erg veel warmte bij vrij.
 • Het materiaal van de remblokken is zachter dan dat van de remschijven, waardoor deze sneller slijten.
 • Wanneer er wordt doorgereden met versleten remblokken, kunnen de remschijven beschadigd raken.

DE REMSCHIJVEN

De remschijven krijgen het bij het remmen zwaar te verduren. Slijtage van de remschijven kan trillingen veroorzaken en kan leiden tot een langere remweg.

DE REMTROMMELS

De remvoeringen in de remtrommels worden weliswaar minder zwaar belast dan de remblokken, maar zijn ook aan slijtage onderhevig.

DE REMVLOEISTOF

 • Naast te lang gebruikte remvloeistof kan ook een lekkage van het hydraulische circuit leiden tot een verminderde werking van het remsysteem. Als het remvloeistofniveau te laag is, wordt u daarvoor gewaarschuwd middels een lampje op het instrumentenpaneel.
 • Als het remvloeistofniveau abnormaal snel zakt, neem dan onmiddellijk contact op met uw DS Expert,

WAT KAN DUIDEN OP SLIJTAGE?

HET REMPEDAAL 

 • HET REMPEDAAL VOELT BIJ HET INTRAPPEN ZWAAR AAN: Dit kan worden veroorzaakt door een probleem met de rembekrachtiging, de remleidingen of het hydraulische circuit, de wielremcilinders of de remklauwen.
 • HET REMPEDAAL VOELT BIJ HET INTRAPPEN LICHT AAN/ TRAPT DOOR: Er zit geen weerstand in het pedaal, u moet "pompen" om te kunnen remmen. Let op: dit betekent een ernstig defect in het hydraulische systeem.

 

AFWIJKEND GEDRAG VAN UW AUTO BIJ HET REMMEN

 • DE AUTO TREKT SCHEEF BIJ HET REMMEN: Mogelijk zit een wielremcilinder of een remklauw vast, of heeft één wiel een lagere bandenspanning. Versleten schokdempers kunnen dezelfde gevolgen hebben.
 • DE AUTO TRILT BIJ HET REMMEN: Mogelijk zijn de remschijven krom, zit er een onderdeel los of zit er te veel speling in de voor- of achtervering.
 • DE AUTO SCHOKT BIJ HET REMMEN: Als de remmen erg snel blokkeren, is er mogelijk een probleem met de remschijven, de remtrommels of de remvoeringen.

BETROUWBARE, KWALITATIEVE ONDERDELEN

DS onderdelen zijn van hoge kwaliteit en voldoen aan een streng eisenpakket. Als het op veiligheid aankomt, hanteren wij de hoogste kwaliteitsnormen op het gebied van materialen, slijtvastheid en remwerking.

ONS ADVIES

Een goede werking van het remsysteem is afhankelijk van meerdere onderdelen: de remblokken, de remschijven, de remvoeringen en de remtrommels:
 • Laat regelmatig de staat van de remblokken controleren (elke ongeveer 10.000 km). Wij adviseren u om ze te laten vervangen als ze minder dan 2 mm dik zijn.
 • Laat bij elke vervanging van de remblokken ook de dikte van de remschijven controleren en laat deze indien nodig ook vervangen.
 • Laat de remtrommels regelmatig controleren (elke ongeveer 20.000 km). De remschoenen moeten worden vervangen als de voeringen dunner zijn dan 1,5 mm.
 • Laat de remvloeistof minimaal elke 2 jaar of om de 40.000 km of 60.000 km (afhankelijk van de datum eerste tenaamstelling van uw auto) vervangen.

DS AUTOMOBILES EN HET MILIEU

DS Automobiles zet zich actief in om schadelijke stoffen zo milieubewust mogelijk te verwerkenMeer informatie: www.stellantis.com.. Van het ontwerp van de auto's tot aan het vervangen van onderdelen streeft DS Automobiles er samen met zijn netwerk naar om de impact op het milieu zo veel mogelijk te beperkenMeer informatie: www.stellantis.com..

Services op maat

De expertise van DS Service
DS Service biedt u het gemak van een perfect onderhouden auto
Service acties 
DS Service staat voor u klaar met exclusieve services en speciale acties.
DS AUTOMOBILES EN HET MILIEU
DS Automobiles zet zich actief in om schadelijke stoffen zo milieubewust mogelijk te verwerkenMeer informatie: www.stellantis.com . Van het ontwerp van de auto's tot aan het vervangen van onderdelen streeft DS Automobiles er samen met zijn netwerk naar om de impact op het milieu zo veel mogelijk te beperkenMeer informatie: www.stellantis.com .