DOORGAAN

EVERY PIECE IS A MASTERPIECE

Mathias Kiss herinterpreteert de nieuwe DS 3 middels een meeslepende ervaring

Parijs, 10 november 2022
DS Automobiles heeft Mathias Kiss carte blanche gegeven om - buiten de normale conventies om - uitdrukking te geven aan zijn luxueuze kunst met behulp van zijn savoir-faire en avant-garde creativiteit. Hij herinterpreteert de Spirit van de nieuwe DS 3 E-TENSE, een 100% elektrisch model, middels de expositie van een reeks werken getiteld "MASTERPIECES".

Voor deze iconische kunstenaar uit de hedendaagse Parijse scène - die klassieke erfgoedcodes deconstrueert terwijl hij zijn expertise van historische knowhow demonstreert (met behulp van handmatige technieken zoals bladgoud en faux marmer) - is de nieuwe DS 3 E-TENSE getransformeerd in zgn. "materialen om te creeeren"; de belangrijkste componenten van haar identiteit vakkundig geisoleerd , om monumentale sculpturen of meeslepende installaties te worden.

 

Een totale "Kunst van Leven" experience

Om de visie van de nieuwe DS 3 E-TENSE om van reizen een echte "Franse manier van leven" te maken te benadrukken, bedenkt Mathias Kiss een dialoog tussen de wereld van de auto en zijn eigen cultuur rond interieur. Gebaseerd op het deconstrueren van klassieke woon- en decorcodes, vertaalt hij de autocomponenten in hedendaagse werken in situ.


Middels inspiratie verkregen op basis van de elegantie van de tonen en tinten van het nieuwe model, de finesses van zijn ontwerp, de sculpturale aard van zijn vorm en zelfs zijn geavanceerde technologie van zijn premium audiosysteem tot de directionele verlichting), creeert Mathias Kiss een reis; zowel interieur als exterieur, samengesteld uit sculpturen en woonkamer arrangementen voor een nieuw genre, waarvan de meeslepende ervaring, zowel visueel als auditief, ons algemene begrip van "de kunst van het leven" transformeert.

THE MASTERPIECES

De electrische motor sculptuur

Door een "naakte" versie van de motor van de nieuwe DS 3 E-TENSE ten toon te stellen op de binnenplaats van de Hotel de Coulanges en het te belichamen als het 'hart', legt Mathias Kiss de aandacht op een component van de auto dat meestal buiten ons gezichtsveld blijft.


Door zijn enscenering biedt de kunstenaar ons een nog eerbiedigere interpretatie van dit meesterwerk. Afgezien van het etaleren van zijn 100% elektrische energie, geeft dit reflecterende goudbladornament het het uiterlijk van een antiek beeldhouwkunstwerk. Deze verwijzing naar het idee van klassiek erfgoed wordt versterkt door het plaatsen van het werk op een voetstuk bedekt met zilveren blad. De verfijnde en gedeconstructureerde architecturale vormen, trouw aan het lexicon van de kunstenaar, drukken toch een ultra-eigentijdse stempel op de nieuwe DS 3 wanneer toegepast op dit medium.

De meeslepende luisterruimte en haar stoel sculturen

Mathias Kiss laat ons de 'cocon' -sfeer van nieuwe de DS 3 beleven, door het interieur te vergelijken met een 'woonkamer' met een ongrijpbare stijl tussen klassiek erfgoed en visie op de toekomst. De voorstoelen van nieuwe DS 3 houden hun zitfunctie, maar hun sculpturale vorm en hun hoogwaardige afwerking (horloge-riemontwerp, parelsteek) triggeren de verbeelding. Gegoten uit gips, volledig bedekt met een gemarmerd ontwerp geschetst door de kunstenaar zelf, transformeren deze stukken symbolisch in marmeren sculpturen.


De 12 luidsprekers van het hifi-systeem van de auto zijn verspreid aan beide zijden van de ruimte, ingebed in decoratieve boxen die de muren sieren als schilderijen. Deze state-of-the-art "luisterruimte" had niet kunnen worden bereikt zonder de betrokkenheid van een icoon uit de experimentele muziekscene. De component Jonathan Fitoussi was uitgenodigd om een ​​op maat gemaakte werk te produceren, geïnspireerd op deze auto-cocon. De "emotionele symfonie" die deze audio-visuele maalstroom ons biedt, wordt versterkt door een 'verdubbelingseffect' in de ruimte middels een gespiegeld plafond.

De Luminaire Sculptuur

In de hoofdtrap van de Hôtel de Coulanges haalt Mathias Kiss zijn inspiratie uit de elektrische kracht van de motor met de kenmerkende verlichting van nieuwe DS 3 E-TENSE als repeterend thema. De kunstenaar gebruikt opmerkelijkgenoeg het principe van filamenten die zijn geplaatst onder de voorste koplampen van de auto, bestaande uit honderden LEDs. Deze worden symbolisch vertaald in een ultra-minimalistische LED-verlichtingssculptuur, waarvan de grafische en hoekvorm de directionele verlichtingstechnologie van de nieuwe DS 3 nabootst.