ONTDEK ELEKTRISCH RIJDEN MET DS

Boek een E-TENSE Experience

E-TENSE Experience

ONTDEK ELEKTRISCH RIJDEN MET DS

Boek een E-TENSE Experience

FORMULA E-LEARNING

DS Automobiles grijpt haar leidende rol op het gebied van elektrificatie aan om Nederland kennis te laten maken met de Formule E. In vijf korte online video’s nemen we u bij de hand en zoomen we in op specifieke elementen uit de Formule E.

Aflevering 1 – De auto en de krachtbron

In deze video kijken we naar de auto en de krachtbron. Het chassis, de carrosserie, batterijen en de beschikbare banden zijn voor alle coureurs gelijk. Alleen de aandrijflijn en software mag door de teams zelf worden ontwikkeld. Hiermee, en met de kwaliteiten van de coureurs, moeten de teams op het circuit het verschil maken.

Aflevering 2 – Het kampioenschap, de teams en de coureurs

Het Formula E-kampioenschap van 2022 bestaat uit 16 races, die worden verreden op 10 stratencircuits, verspreid over de hele wereld. Van New York tot Jakarta en van Londen tot Mexico Stad. Er doen in totaal 11 teams mee aan het Formula E-kampioenschap, met elk twee coureurs die aan de races deelnemen. Jean-Eric Vergne van DS Techeetah kroonde zich in 2018 en 2019 tot kampioen in de Formula E. In 2020 ging de winst naar die andere coureur van hetzelfde team, de Portugees Antonio Felix da Costa.

Aflevering 3 – De kwalificatie

In deze video staat de kwalificatie centraal. Bijzonder aan de Formula E is dat de twee vrije trainingen, de kwalificatie en de race allemaal op één dag plaatsvinden. De kwalificatie is niet alleen belangrijk om de startopstelling te bepalen, er zijn ook punten te verdienen voor het kampioenschap. Zo levert poleposition drie extra punten op.

Aflevering 4 – De Race

Een race in de Formula E duurt 45 minuten plus één ronde. Die laatste ronde gaat in als de 45 minuten verstreken zijn en de leidende coureur over start/finish gaat. De teams moeten ervoor zorgen dat ze het aantal te verrijden rondes vooraf goed inschatten en hun energieverbruik hierop afstemmen. Doen ze dat niet, dan kunnen ze tegen het einde van de race zomaar zonder vermogen komen te zitten.

Aflevering 5 – ‘Attack mode’ en ‘Fan Boost’

In deze laatste video lichten we twee unieke fenomenen in de Formula E uit: de ‘Attack Mode’ en ‘Fan Boost’! Tijdens de race kan een coureur extra vermogen voor zijn auto genereren via de 'Attack mode'. Dit doet hij door op speciale plekken op de baan van de ideale lijn af te wijken en door de activatiezone te rijden. De fans kunnen invloed hebben op het verloop van de race. Tot een kwartier voor de start van de Formula E-race kunnen fans stemmen op hun favoriete coureur. De vijf coureurs met de meeste stemmen, krijgen de beschikking over de zogeheten 'Fan boost'.

Meer lezen over het succesverhaal van DS Automobiles in de Formula E?