INSTRUCTIEVIDEO'S GEBRUIKSAANWIJZINGEN DS 4

Bent u sinds kort eigenaar van een DS 4 met benzine- of dieselmotor of een DS 4 plug-in hybrideauto (E-TENSE) en is u iets onduidelijk of wilt u meer weten over zijn uitrusting?

U vindt hier een serie instructievideo's die u helpen optimaal te genieten van uw auto.

ALGEMENE INSTRUCTIEVIDEO'S

Bekijk onze instructievideo's voor DS 4.

DS Extended Head-up display

In deze video ontdekt u de werking van het Extended Head-Up Display, een technologie van de nieuwe generatie waarmee digitale informatie op de voorruit van uw DS 4 wordt geprojecteerd. U leert hoe u:

 

• deze functie kunt in- of uitschakelen

• de hoogte en lichtsterkte van de weergave kunt instellen

• kunt selecteren welke informatie u in uw gezichtsveld wilt hebben

DS IRIS SYSTEM

In deze instructievideo geven we u uitleg over alle functionaliteiten van ons innovatieve en intuïtief te gebruiken nieuwe informatie-ecosysteem waarin het Connect-navigatiesysteem en een personal assistant-functie zijn geïntegreerd. U leert hoe u:

 

• profielen kunt aanmaken en beheren

• via Bluetooth, Android Auto of Apple CarPlay verbinding kunt maken met uw smartphone

• het navigatiesysteem kunt gebruiken

• de IRIS-spraakbediening kunt gebruiken

DS SMART TOUCH

In deze instructievideo geven we u uitleg over het gebruik van DS Smart Touch, onze touch-interface die u rechtstreeks kunt bedienen vanaf de middenconsole van uw DS 4. Wij leggen u uit hoe u:

 

• door middel van handgebaren een van de 6 belangrijkste snelkoppelingen kunt activeren en configureren (bestemming, contactpersoon, radiozender, enz.)

• kunt in- en uitzoomen

• de handschriftherkenning kunt gebruiken (beschikbaar vanaf medio 2022, via een "Over the air"-update)

INFOTAINMENT - EERSTE STAPPEN

Aan de hand van deze instructievideo kunt u optimaal gebruikmaken van het infotainmentsysteem van uw auto:

 

• U leert hoe u eenvoudig door schermen kunt scrollen of widgets op het centrale touchscreen kunt activeren

• U leert hoe u eenvoudig uw favoriete rijfuncties weergeeft om ze te activeren of configureren

• U leert hoe u snel de helpfunctie kunt raadplegen voor uitleg over de betekenis van een verklikkerlampje of waarschuwingsmelding

Instructievideo van het infotainmentsysteem

PERSONALISATIE VAN DE SCHERMEN

In deze instructievideo wordt in enkele stappen uitgelegd hoe u de schermen van uw DS 4 kunt configureren:

 

• Het centrale 10 inch touchscreen

• De schermen voor de bestuurder (DS Extended Head-up Display en digitaal instrumentenpaneel)

UPDATEN VAN HET SYSTEEM

In deze instructievideo ontdekt u hoe u rechtstreeks vanaf het centrale 10 inch touchscreen van uw DS 4 updates kunt installeren. Met deze updates:

 

• Krijgt u de nieuwste versie van de apps die u gebruikt

• Beschikt u direct over de nieuwste services

PRESENTATIEVIDEO'S

In deze video's leert u de in de DS 4 leverbare technologieën kennen.

DS NIGHT VISION

De in de grille van de DS 4 ingebouwde infraroodcamera detecteert voetgangers en dieren tot op een afstand van 200 m vóór de auto en geeft ze weer op het digitale instrumentenpaneel, zodat u mogelijke gevaren eerder opmerkt en er sneller op kunt reageren. Dat maakt het rijden aanzienlijk veiliger en ontspannender, zelfs 's nachts op een onverlichte weg.

DS AIR

Het perfect in het dashboard geïntegreerde onzichtbare DS Air-ventilatierooster is een uniek ventilatiesysteem dat even onopvallend als doeltreffend is. Dankzij de compacte afmetingen ervan konden onze ontwerpers het dashboard zijn vloeiende en pure vorm geven.

DS ACTIVE SCAN SUSPENSION

Met behulp van een camera bovenaan de voorruit, vier wagenhoogtesensoren en drie acceleratiemeters scant DS Active Scan Suspension in real time de oneffenheden in het wegdek. Op basis van deze informatie wordt de stugheid of souplesse van de vering van elk wiel aangepast.

INFOTAINMENT

DS Iris System is ons nieuwe intuïtieve, ergonomische en volledig aan uw persoonlijke voorkeuren aan te passen informatie-ecosysteem. Het bevat een personal assistant-functie die met zijn touch-interface en spraakherkenningsfunctie begrijpt wat u tegen hem zegt en uw commando's uitvoert zoals u het wilt.

 

Met DS Smart Touch kunt u met één handbeweging een van de zes door u ingestelde snelkoppelingen (bijvoorbeeld een bestemming, contactpersoon, radiozender of instelling van de airconditioning) selecteren zonder uw ogen van de weg af te wenden. Het perfect binnen handbereik geplaatste touchscreen reageert op uw bewegingen en herkent uw gebaren, bijvoorbeeld die voor in- en uitzoomen of het schrijven van letters.

DS EXTENDED HEAD UP DISPLAY

Het DS Extended Head-Up Display vormt een eerste stap in de wereld van augmented reality. De in 21" op de voorruit geprojecteerde informatie lijkt op de weg 4 meter voor u te worden weergegeven, zodat u uw ogen niet meer van de weg hoeft af te wenden.

DS MATRIX LED VISION

De scherpe blik van de in totaal 150 leds van de fascinerende DS Matrix LED Vision-koplampen en de dagrijverlichting geeft de DS 4 een even opvallende als innovatieve uitstraling.

Proximity Keyless Entry and Start

Uw DS 4 wordt automatisch ontgrendeld wanneer u de auto nadert tot op een afstand van 2 meter, waarbij de verzonken portierhandgrepen naar buiten komen. Eenmaal ingestapt hoeft u nog slechts de Start/Stop-knop in te drukken om uw auto te starten. Als u bij de auto vandaan loopt, werkt de functie volgens hetzelfde principe: de portierhandgrepen worden weer verzonken en de auto wordt automatisch vergrendeld.

Uitrustingspakket Rear Traffic Detection

Dit veiligheidsverhogende systeem detecteert terwijl u rijdt voertuigen in de dode hoeken van uw auto, ongeacht de snelheid waarmee ze uw auto naderen. Zodra een voertuig zich binnen een afstand van 75 m achter de auto in een dode hoek bevindt, waarschuwt het systeem u via een led in de buitenspiegel aan de desbetreffende zijde. Bij het achteruitrijden waarschuwt het systeem u voor tot op een afstand van 40 m naderende objecten die zich in de dode hoeken aan de achterzijde van uw auto bevinden.

Advanced Traction Control

De Advanced Traction Control regelt de tractie van de voorwielen en biedt u met zijn drie rijstanden de mogelijkheid om veilig te rijden op moeilijk begaanbare ondergronden, zoals sneeuw, zand of modder. De Hill Descent Assist vult dit systeem aan, door de kans op uitbreken of het verlies van de controle over uw auto op hellingen steiler dan 5% te verkleinen.

DS DRIVE ASSIST

Wij hebben DS Drive Assist ontworpen om het autorijden gedeeltelijk van u over te nemen, waarbij u echter altijd de mogelijkheid hebt om weer volledig zelf de controle over de auto te nemen. DS Drive Assist regelt de snelheid en afstand van uw DS 4 ten opzichte van uw voorligger en houdt hem door in te grijpen op de besturing binnen de rijstrook, op de door de u gewenste positie. Het systeem regelt de snelheid en koers van de auto zodat u extra veilig en ontspannen kunt rijden.

DS DRIVE ASSIST 2.0*

DS DRIVE ASSIST 2.0* vergroot uw autonome rijbeleving door toevoeging van het semi-automatisch wisselen van rijstrook en het snelheidsadvies op basis van verkeersborden.

 

* Leverbaar vanaf 2023

HiFi System FOCAL Electra®

Met dit magnifieke hifisysteem, met 14 luidsprekers en een uitgangsvermogen van 690 watt, kunt u genieten van een onovertroffen geluidskwaliteit. Voor een optimaal comfort zijn de portierruiten van gelaagd glas met geluiddempende folie zodat u het geluid van het Focal Electra®-hifisysteem nog intenser kunt beleven, of desgewenst tot rust kunt komen in een aangenaam stil interieur.

FREE2MOVE INSTRUCTIEVIDEO'S

Ontdek in onze instructievideo's hoe u gebruik kunt maken van de services van onze partner Free2Move.

DS Automobiles & Free2Move: aanmelden

In deze instructievideo ontdekt u hoe u zich kunt aanmelden voor de service "Charge My Car" via de Free2Move-app. Volg de stappen om van alle functionaliteiten te profiteren: lokaliseren van beschikbare en voor uw elektrische auto of plug-in hybrideauto geschikte openbare laadstations, uw ritten plannen en eenvoudig betalen voor het opladen. De via uw smartphone of op het touchscreen van uw auto rechtstreeks toegankelijke service "Charge My Car" vereenvoudigt het gebruik van uw auto, in heel Europa.

Opladen van uw elektrische auto

Ontdek in deze instructievideo hoe u het dichtstbijzijnde, voordeligste of snelst ladende laadstation via het scherm van uw auto of via uw smartphone kunt lokaliseren via de service "Charge My Car" van de Free2Move-app. Wanneer uw elektrische auto of plug-in hybrideauto eenmaal is aangesloten op een van de laadstations van het Free2Move-netwerk, kunt u met behulp van uw laadpas of uw smartphone het laden eenvoudig starten en stoppen.

Uw ritten plannen

Volg de aanwijzingen in deze instructievideo om een lange rit met uw elektrische auto of plug-in hybrideauto te plannen via de service "Charge My Car" die beschikbaar is via de Free2Move-app. Hiermee hebt u toegang tot het grootste Europese netwerk van laadstations en kunt u zelfs bij de langste ritten de route bepalen die u het beste uitkomt.

Gebruikstips voor uw plug-in hybrideauto

Bekijk deze korte instructievideo met tips voor het gebruik van de Hybrid-modus voor optimale prestaties van uw plug-in hybride DS 4 E-TENSE.

 

Ontdek onze tips voor een perfect gebruik van uw auto met de juiste balans tussen brandstofverbruik en een langere actieradius.

SPECIFIEKE INSTRUCTIEVIDEO'S E-TENSE

Bekijk onze specifieke instructievideo's voor onze elektrische en plug-in hybridemodellen (E-TENSE).

Activering van Remote Control

In deze instructievideo leggen we u uit hoe u zich kunt aanmelden voor E-Tense Remote Control via de MyDS App en hoe u deze functie kunt activeren. Ontdek stap voor stap hoe u zich kunt aanmelden voor deze functie waarmee u permanent op de hoogte kunt blijven van de status van uw DS 4 E-TENSE.

Remote Control

In deze instructievideo komt u te weten hoe u de functies van E-TENSE Remote Control kunt gebruiken via de MyDS App. Ontdek stap voor stap hoe u uw app kunt configureren om permanent op de hoogte te blijven van de status van uw DS 4 E-TENSE: u kunt de actieradius en de laadtoestand van het accupakket checken en het laden van uw auto of het inschakelen van de voorverwarming/-koeling van het interieur programmeren op het tijdstip en de dag(en) van uw keuze.

Thuis opladen

Ontdek in deze instructievideo hoe u uw DS 4 E-TENSE kunt opladen via een normaal stopcontact. Met deze laadmethode kunt u uw plug-in hybrideauto bij u thuis, bij vrienden of op uw werk opladen zonder dat er een speciale installatie voor nodig is. Bij deze overal beschikbare laadmethode beschikt u over een laadspanning van 220 V bij 8 A, waarmee u met de standaard geleverde Mode 2-kabel het accupakket van uw auto in 7 uur volledig kunt opladen.

Opladen via een normaal stopcontact

In deze video presenteren we u wat u moet weten over de opties voor het thuis opladen van uw DS 4 E-TENSE. Ontdek hoe u uw plug-in hybrideauto kunt opladen via een normaal stopcontact (Mode 2), via een versterkt stopcontact (Mode 2) of via een DS Wall Box (Mode 3), hoe lang het laden duurt bij deze manieren van opladen en welke gebruiksvoorwaarden van toepassing zijn op de standaard geleverde Mode 2- en Mode 3-laadkabel.

Opladen via een DS Wall Box

Dit door een gespecialiseerd bedrijf geïnstalleerde privélaadpunt is de ideale en door het merk DS aanbevolen oplossing voor het snel opladen van uw plug-in hybrideauto bij u thuis of op het werk. Met deze optie laadt u uw plug-in hybrideauto op met een laadstroom van tot wel 32 A (bij 220 V) via een driefaseninstallatie, waarmee u met de standaard geleverde Mode 3-driefasenkabel het accupakket in slechts 1 uur en 3 kwartier volledig kunt opladen.

Ontdek MyDS services

MyDS INSTRUCTIEVIDEO'S Ontdek alle MyDS services

Bent u sinds kort eigenaar van een auto en is u iets onduidelijk of wilt u meer weten over de MyDS-services? U vindt hier een serie instructievideo's die u helpen optimaal te genieten van uw auto en de bijbehorende services.