INSTRUCTIEVIDEO'S GEBRUIKSAANWIJZINGEN DS 9

Bent u sinds kort eigenaar van een DS 9 E-TENSE en is u iets onduidelijk of wilt u meer weten over zijn uitrusting?

U vindt hier een serie instructievideo's die u helpen optimaal te genieten van uw auto.

PRESENTATIEVIDEO'S

In deze video's leert u de in de DS 9 leverbare technologieën kennen.

DS NIGHT VISION

De in de grille van de DS 9 ingebouwde infraroodcamera detecteert voetgangers en dieren tot op een afstand van 200 m vóór de auto en geeft ze weer op het digitale instrumentenpaneel, zodat u mogelijke gevaren eerder opmerkt en er sneller op kunt reageren. Dat maakt het rijden aanzienlijk veiliger en ontspannender, zelfs 's nachts op een onverlichte weg.

DS PARK PILOT

Met DS Park Pilot wordt parkeren gemakkelijker dan ooit.

Als met een snelheid van maximaal 30 km/h langs de geparkeerde auto's wordt gereden, scant dit intelligente systeem de tussenruimtes tot het een geschikte parkeerplaats voor DS 9 detecteert. Dankzij deze rijhulptechnologie kan de auto volledig automatisch, dus zonder dat de bestuurder het stuurwiel of de pedalen hoeft te bedienen, fileparkeren of haaks op de rijbaan inparkeren.

DS DRIVE ASSIST

DS Drive Assist is door ons ontworpen om het autorijden gedeeltelijk van u over te nemen, waarbij u echter altijd de mogelijkheid hebt om weer volledig zelf de controle over de auto te nemen. DS Drive Assist regelt de snelheid en afstand van uw DS 9 ten opzichte van uw voorligger en houdt hem door in te grijpen op de besturing binnen de rijstrook, op de door de u gewenste positie. Het systeem regelt de snelheid en koers van de auto zodat u extra veilig en ontspannen kunt rijden.

DS DRIVER ATTENTION MONITORING

Zowel overdag als 's nachts detecteert een systeem van sensoren en een camera tekenen van vermoeidheid en afleiding van de bestuurder terwijl het gelijktijdig de koers van de auto in de gaten houdt. Zodra wordt gedetecteerd dat de bestuurder indommelt of is afgeleid, klinkt een geluidssignaal in het interieur en wordt een waarschuwingsmelding weergegeven op het digitale instrumentenpaneel.

Focal Electra®-hifisysteem

Met dit magnifieke hifisysteem, met 14 luidsprekers en een uitgangsvermogen van 690 watt, kunt u genieten van een onovertroffen geluidskwaliteit. Voor een optimaal comfort zijn de portierruiten van gelaagd glas met geluiddempende folie zodat u het geluid van het Focal Electra®-hifisysteem nog intenser kunt beleven, of desgewenst tot rust kunt komen in een aangenaam stil interieur.

DS ACTIVE LED VISION

Door middel van een led-hoofdverlichtingsunit en drie draaiende modules past DS Active LED Vision de verlichting aan elke rijsituatie aan. De modules werken gelijktijdig om de hoek, de intensiteit en het bereik van de lichtbundels in realtime aan te passen aan de rijomstandigheden (weersomstandigheden, hoeveelheid licht in de omgeving). Op die wijze zorgt de verlichting altijd voor een perfect zicht, of u nu in de stad, door het platteland of op de snelweg rijdt.

SPECIFIEKE INSTRUCTIEVIDEO'S E-TENSE

Bekijk onze specifieke instructievideo's voor onze elektrische en plug-in hybridemodellen (E-TENSE).

Activering van Remote Control

In deze instructievideo leggen we u uit hoe u zich kunt aanmelden voor E-Tense Remote Control via de MyDS App en hoe u deze functie kunt activeren. Ontdek stap voor stap hoe u zich kunt aanmelden voor deze functie waarmee u permanent op de hoogte kunt blijven van de status van uw DS 9 E-TENSE.

Remote Control

In deze instructievideo komt u te weten hoe u de functies van E-TENSE Remote Control kunt gebruiken via de MyDS App. Ontdek stap voor stap hoe u uw app kunt configureren om permanent op de hoogte te blijven van de status van uw DS 9 E-TENSE: u kunt de actieradius en de laadtoestand van het accupakket checken en het laden van uw auto of het inschakelen van de voorverwarming/-koeling van het interieur programmeren op het tijdstip en de dag(en) van uw keuze.

Thuis opladen

Ontdek in deze instructievideo hoe u uw DS 9 E-TENSE kunt opladen via een normaal stopcontact. Met deze laadmethode kunt u uw plug-in hybrideauto bij u thuis, bij vrienden of op uw werk opladen zonder dat er een speciale installatie voor nodig is. Bij deze overal beschikbare laadmethode beschikt u over een laadspanning van 220 V bij 8 A, waarmee u met de standaard geleverde Mode 2-kabel het accupakket van uw auto in 7 uur volledig kunt opladen.

Instructies voor uw plug-in hybrideauto

Om optimaal gebruik te maken van uw plug-in hybrideauto DS 9 E-TENSE, nodigen wij u uit om deze korte instructievideo te bekijken met tips over het rijden met een hybrideauto.

 

Bekijk onze tips over brandstofbesparing en een grotere actieradius om het beste uit uw auto te halen.

FREE2MOVE INSTRUCTIEVIDEO'S

Ontdek in onze instructievideo's hoe u gebruik kunt maken van de services van onze partner Free2Move.

DS Automobiles & Free2Move: aanmelden

In deze instructievideo ontdekt u hoe u zich kunt aanmelden voor de service "Charge My Car" via de Free2Move-app. Volg de stappen om van alle functionaliteiten te profiteren: lokaliseren van beschikbare en voor uw elektrische auto of plug-in hybrideauto geschikte openbare laadstations, uw ritten plannen en eenvoudig betalen voor het opladen. De via uw smartphone of op het touchscreen van uw auto rechtstreeks toegankelijke service "Charge My Car" vereenvoudigt het gebruik van uw auto, in heel Europa.

Opladen van uw elektrische auto

Ontdek in deze instructievideo hoe u het dichtstbijzijnde, voordeligste of snelst ladende laadstation via het scherm van uw auto of via uw smartphone kunt lokaliseren via de service "Charge My Car" van de Free2Move-app. Wanneer uw elektrische auto of plug-in hybrideauto eenmaal is aangesloten op een van de laadstations van het Free2Move-netwerk, kunt u met behulp van uw laadpas of uw smartphone het laden eenvoudig starten en stoppen.

Uw ritten plannen

Volg de aanwijzingen in deze instructievideo om een lange rit met uw elektrische auto of plug-in hybrideauto te plannen via de service "Charge My Car" die beschikbaar is via de Free2Move-app. Hiermee hebt u toegang tot het grootste Europese netwerk van laadstations en kunt u zelfs bij de langste ritten de route bepalen die u het beste uitkomt.

Ontdek MyDS-services

INSTRUCTIEVIDEO'S MyDS Ontdek alle MyDS-services

Bent u sinds kort eigenaar van een auto en is u iets onduidelijk of wilt u meer weten over de MyDS-services? U vindt hier een serie instructievideo's die u helpen optimaal te genieten van uw auto en de bijbehorende services.