DS AERO SPORT LOUNGE: The Art of Travel

26 februari 2020

Met de DS AERO SPORT LOUNGE introduceert DS Automobiles een nieuw soort auto. Uitnodigend maar ook dynamisch, comfortabel maar ook ruim, intelligent maar ook beeldschoon: deze concept car is een voorbode van onze toekomst.

AFMETINGEN VERMOGEN ACTIERADIUS

 

Lengte: 5 m;

Breedte: 2,10 m;

 

Elektromotor 500 kW (680 pk)

0 tot 100 km/h in 2,8 s

650 km (WLTP-cyclus)¹

Verfrissende innovatie

Een hoge zitpositie voor de bestuurder, veel zicht en comfort van het hoogste niveau in combinatie met een uiterst lage luchtweerstand en een spectaculair design... De DS AERO SPORT LOUNGE is uniek in alle opzichten. Door zijn proporties en de vorm van zijn carrosserie beïnvloedt de DS AERO SPORT LOUNGE de luchtstromen, voor een perfecte stroomlijn. Het silhouet wordt gemarkeerd door het E-TENSE-logo, het symbool van de elektrische aandrijflijn met een vermogen van 500 kW. De DS Matrix LED Vision-koplampen worden vergezeld van dagrijverlichting en de DS Light Veil die bestaat uit lichtsluiers die model staan voor de toekomstige lichtsignatuur van het merk DS.

Verfrissende innovatie
Reizen wordt een vorm van kunst

Reizen wordt een vorm van kunst

Op basis van een nieuwe designfilosofie heeft DS Automobiles een ware reismachine gecreëerd. De schermen zijn virtueel uitgevoerd. De navigatie- en infotainmentfuncties worden op het dashboard geprojecteerd, terwijl alle rij-informatie door middel van augmented reality op de voorruit zichtbaar wordt gemaakt. Deze combinatie van informatie en infotainment rekent af met de nadelen van touchscreens. De tussen de stoelen geplaatste middenarmsteun dient als geleider. Dankzij de Leap Motion- en Ultrahaptics-technologieën kan de bestuurder als het ware in de lucht voelen welke functies hij met zijn hand bedient. De functie IRIS, die werkt door middel van kunstmatige intelligentie, is centraal in het dashboard ingebouwd en stuurt deze technologieën aan met simpele communicatiesignalen.

Uit luxe en vakmanschap volgens Franse tradities in combinatie met nieuwe hoogwaardige materialen is de Future Craft ontstaan.

Het dashboard en de achterzijde van de stoelen zijn bekleed met stro-inlegwerk. Dit ambachtelijke materiaal harmonieert perfect met de luxueuze sfeer van traditioneel vakmanschap en de wens om duurzaam te werken. De royale, met katoenzijde beklede stoelen zijn gevuld met technologisch hoogwaardig schuimmateriaal met een hoge dichtheid en bieden comfort van het hoogste niveau. De in drie kleuren microvezel gevlochten bekleding van de portierpanelen zorgt voor een bijzonder licht in het interieur. In dit unieke vlechtwerk, een uitzonderlijk staaltje vakmanschap, komen kunst en technologie samen.

Future Craft