DS 4 uitgeroepen tot mooiste auto van 2022

26 januari 2022

De jury van het 37e Festival Automobile International heeft de DS 4 uitgeroepen tot Most Beautiful Car of 2022. De DS 4, ontworpen door DS Design Studio Paris, onderscheidt zich met zijn proporties en imposante uitstraling, zowel vanbinnen als vanbuiten. De Most Beautiful Car of the Year is de zevende onderscheiding die DS Automobiles in ontvangst heeft mogen nemen bij de laatste acht Festival Automobile Internationals.

 

De DS 4 is de belichaming van de nieuwe generatie design van DS Automobiles. De DS 4 is verfijnd, hightech en combineert een charismatisch exterieurdesign met een puur interieurdesign met ‘handgemaakte’ details. Sinds 2006 wordt op het Festival Automobile International ieder jaar de prijs Most Beautiful Car of the Year uitgereikt, samen met vele andere prijzen.

DS4

Thierry Metroz, Design Director van DS Automobiles: “De onderscheiding Most Beautiful Car of the Year is een grote beloning voor het team dat de DS 4 heeft vormgegeven. Dat zijn meer mensen dan alleen die van de DS Design Studio Paris. Al voordat de eerste lijn op papier werd gezet hebben we twee jaar lang samen met onze ingenieurs gewerkt aan het technische platform. Toen we begonnen aan het creatieve proces hadden we bijzonder veel vrijheid. De vorm van de DS 4 is geïnspireerd op die van de DS Aero Sport Lounge, die vorig jaar eveneens werd onderscheiden op het Festival Automobile International. De vorm van de auto is uniek in het segment en heeft niet eerder vertoonde proporties. Het design is sportief, erg gespierd, compact en grote wielen maken daarvan deel uit. Hij blijkt tegelijkertijd aerodynamisch, efficiënt en charismatisch.”

De jury

De jury van het Festival Automobile International bestaat uit Jean-Michel Wilmotte (juryvoorzitter, architect), Anne Asencio (jury vice-voorzitter, Vice-President Design Experience bij Dassault Systems), Hermidas Atabeyki (voorzitter van D3 Studio), Paul Belmondo (voormalig coureur, tv-expert), Cyrille Duval (bedrijfsdirecteur), Laurent Gardinier (eigenaar Maisons Taillevent), Etienne Gemelle (Editor Director, Chairman en CEO van Le Point), Olivier Josse (hoofd van Alcyone Public Relations), Jacques Nicolet (President van Everspeed), Patrick Pruniaux (President van Girard-Perregaux), Isabelle Schlumberger (Managing Director of Commerce, Marketing and Development bij JCDecaux) en Ari Vatanen (voormalig rallycoureur en voormalig lid van het Europees Parlement).

 

DS Automobiles heeft al vaker een onderscheiding op het Festival Automobile International in ontvangst mogen nemen:

 

DS 4: Most Beautiful Car of 2022

DS Aero Sport Lounge: Grand Prize Most Beautiful Concept Car 2021

DS 7 Crossback E-Tense 4x4 300: Grand Prize of Advertising 2020

DS 3 Crossback: Finalist Most Beautiful Car of 2019

Jean-Éric Vergne: Grand Prize of the 2019 Festival

DS 7 Crossback: Grand Prize Most Beautiful Interior 2018

Only You: Grand Prize Creativ’Experience 2017

DS Divine: Special Jury Grand Prize 2015

Designers: Robert Nuboer and Cyril Veynante

 

Het DS 4 designteam:

Director: Thierry Metroz

Head of Exterior Design: Frédéric Soubirou

Designer: Thomas Duhamel

Head of Interior Design: Thomas Bouveret

Designers: Sylvain Gaudichon, Tzu Han Chou

Head of Colours, Materials and Finishes: Sabine Pannetrat

Designer: Thomas Altet

Head of ProLab: Nicolas Deluy

Designers: Robert Nuboer and Cyril Veynante