FAQ AL UW VRAGEN OVER ELEKTRISCHE EN PLUG-IN HYBRIDE-AUTO'S

Een elektrische auto is een auto die wordt aangedreven door een motor die wordt gevoed door een via het elektriciteitsnet opgeladen accupakket. Overweegt u over te stappen op een elektrische auto? Maak dan direct kennis met het gamma elektrische auto's van DS.

De motor van een elektrische auto wordt gevoed door in het accupakket opgeslagen elektrische energie en zet deze om in mechanische energie voor de aandrijving van de auto. Wilt u meer weten over onze 100% elektrische auto's? Ontdek dan de DS 3 CROSSBACK E-TENSE SUV.

Een plug-in hybrideauto of PHEV (Plug-In Hybrid Electric Vehicle) is een auto die naast een verbrandingsmotor (benzine of diesel) ook een elektromotor heeft die wordt gevoed door een via het elektriciteitsnet op te laden accupakket. Overweegt u over te stappen op een plug-in hybrideauto? Maak dan direct kennis met het gamma plug-in hybrideauto's van DS.

Een plug-in hybrideauto rijdt volledig elektrisch en maakt maximaal gebruik van zijn elektrische capaciteit om zo veel als mogelijk volledig elektrisch te rijden. Bij het accelereren kan de verbrandingsmotor bijspringen tot de gewenste snelheid is bereikt. Wilt u meer weten over onze plug-in hybrideauto's? Ontdek dan de DS 4 E-TENSE, de Nieuwe DS 7 E-TENSE en de DS 9 E-TENSE.

Een hybrideauto zonder plug-in technologie is een auto met een combinatie van een elektromotor en een verbrandingsmotor, waarbij opladen van de auto via het elektriciteitsnet niet mogelijk is. Wilt u meer weten over het opladen van een plug-in hybrideauto? Bekijk alle informatie over het opladen van uw DS.

Een plug-in hybrideauto is een auto waarvan u het accupakket via een stopcontact of laadpunt kunt opladen, terwijl het accupakket van een hybrideauto zonder plug-in technologie alleen kan worden opgeladen door middel van gas loslaten of (regeneratief) remmen.

Een elektrische auto wordt alleen aangedreven door een elektromotor die wordt gevoed met elektrische energie, terwijl een plug-in hybrideauto een elektromotor combineert met een verbrandingsmotor. Twijfelt u tussen een plug-in hybrideauto en een elektrische auto? Vergelijk dan direct de voordelen van een plug-in hybrideauto met die van een 100% elektrische auto!

PHEV staat voor "Plug-in Hybrid Electric Vehicle". Deze aanduiding wordt gebruikt voor alle soorten plug-in hybrideauto's. Stap over op een plug-in hybrideauto met een van de Plug-in Hybrid-modellen van DS.

De tractiebatterijen van de E-TENSE-modellen (100% elektrisch en plug-in hybrides) hebben een garantie van 8 jaar of 160.000 km (70% van de gegarandeerde initiële capaciteit). De accu's hebben geen specifiek onderhoud nodig: het onderhoudsplan voorziet erin om de laadcapaciteit van de accu (SoH) [DF1] te toetsen aan de initiële laadcapaciteit.

U kunt uw elektrische auto of plug-in hybrideauto opladen via een openbaar laadpunt of een privélaadpunt zoals een wallbox of stopcontact. Ontdek nu alle laadmogelijkheden voor uw DS!

Dit verschilt of u de auto zakelijk of privé rijdt. Voor zakelijke rijders geldt, dat er op 100% elektrische auto's minder bijtelling betaald hoeft te worden. Particulieren profiteren van lagere stroomkosten per kilometer en onderhoudskosten, vrijstelling van Motorrijtuigenbelasting en BPM, en bij particuliere aanschaf of Private Lease van een 100% elektrische auto kunt u bovendien in aanmerking komen voor subsidie.

U rijdt in een nieuwe plug-in hybride of elektrische auto zonder dat u een grote investering hoeft te doen. Iedere maand betaalt u een vast bedrag, waarin alles is inbegrepen: afschrijving, vervangend vervoer, allriskverzekering, onderhoud, banden en reparatie. Er zijn geen onverwachte kosten voor bijvoorbeeld onderhoud en reparatie.

Van de Li-ion-accupakketten van de modellen van DS Automobiles wordt meer dan 70% gerecycled (het wettelijk verplichte percentage is 50%). Een ander deel van deze accupakketten wordt hergebruikt voor stationaire energieopslagsystemen van huizen, openbare gebouwen en elektriciteitsnetwerken. Bekijk alle informatie over de recycling van de accupakketten van de elektrische auto's van DS.

De elektrische auto's van DS worden geleverd met 8 jaar of 160.000 km garantie op de tractiebatterij. Ontdek de voorwaarden van deze garantie op de elektrische auto's van DS.

Wanneer u uw elektrische auto thuis kunt opladen, is het raadzaam dit te doen tijdens de daluren zodat u profiteert van een lager stroomtarief. Wij raden u aan om wanneer mogelijk het accupakket van uw elektrische auto op te laden als het laadniveau nog ongeveer 20% bedraagt. Zo houdt u het accupakket in optimale conditie.

Er bestaan vier soorten kabels waarmee u uw elektrische auto of plug-in hybrideauto kunt opladen:

 

- Met een Mode 3-driefasenkabel of -éénfasekabel kunt u uw auto opladen via een DS Wall Box of een openbaar laadpunt.

- Met een Mode 2-kabel kunt u uw auto opladen via een normaal stopcontact.

- Met een versterkte Mode 2-kabel kunt u de auto opladen via een versterkt stopcontact.

Bij het opladen van de DS 3 Crossback E-TENSEvia een snellaadpunt van 100 kW is een laadtijd van 30 minuten voldoende om over 80% van de maximale actieradius te beschikken. De laadtijd van uw elektrische auto is afhankelijk van verschillende factoren:

 

- De capaciteit van het accupakket: hoe hoger de capaciteit (kWh), hoe langer de laadtijd.

- Het laadpunt: hoe hoger het vermogen van het laadpunt, hoe korter de laadtijd.

- De laadkabel: de capaciteit in kWh van de laadkabel moet gelijk zijn aan de capaciteit van het laadpunt.

Met de elektrische DS 3 Crossback E-TENSE is een actieradius van 341 km (WLTP-cyclus) mogelijk. Ontdek de factoren die de actieradius kunnen beïnvloeden en onze tips om de actieradius van uw auto te vergroten en maximaal te profiteren van de voordelen van 100% elektrisch rijden.

De actieradius van uw elektrische auto kan worden beïnvloed door de rijsnelheid, uw rijstijl en de weersomstandigheden. Dit zijn onze tips om uw actieradius te optimaliseren:

 

- Houd een soepele en vloeiende rijstijl aan.

- Maak gebruik van de Eco-modus en regeneratief remmen.

- Maak om bij koud of warm weer de binnentemperatuur van uw auto op een aangenaam niveau te brengen gebruik van de voorverwarming/-koeling.

Het grootste verschil tussen een wallbox en een versterkt stopcontact is het geleverde vermogen. Een versterkt stopcontact werkt namelijk met een vermogen van maximaal 3,2 kW (bij gebruik van een versterkte Mode 2-kabel), terwijl een wallbox geschikt is voor een vermogen van maximaal 22 kW. Daarmee kan uw elektrische auto dus sneller worden opgeladen.

Als u uw elektrische auto enige tijd niet gebruikt, is het toch raadzaam om het accupakket één keer per maand op te laden om het in goede conditie te houden. Bij normaal gebruik kunt u het lithium-ion-accupakket van uw elektrische DS elke dag opladen, ook als het niet volledig is ontladen. Dat heeft geen gevolgen voor de levensduur van het accupakket.